Hyppää sisältöön

Materiaalit ja työkalut

Rahat pelissä -hanke tarjoaa materiaaleja ja työkaluja tukea tarvitseville ja ammattilaisille, jotka työskentelevät mm. rahapelaajien ja pelaajien läheisten kanssa.

Tulossa pian:

  • Taloudellisen toipumisen rappuset -työkalu
  • Taloudellisen toipumisen tehtävät

Jos sinulla on kysyttävää tai kaipaat materiaalejamme, kuten Taloudellisen toipumisen rappusten -työkalua mahdollisimman pian, olethan yhteydessä Rahat pelissä -hankkeen tiimiin.

Rahat pelissä – taloudellinen toipuminen -verkkokurssi

Hei sinä rahapelejä pelaava, joka haluat vahvistaa voimavarojasi taloudellisen toipumisen polulla! Rekisteröidy mukaan Takuusäätiön ja Sosped-säätiön Rahat pelissä -hankkeen toteuttamalle verkkokurssille. Rahat pelissä – taloudellinen toipuminen -verkkokurssi auttaa rahapelaajia löytämään tasapainoa rahapelaamisen sekoittamaan talouteen. Kurssin tavoitteena on taloudellisen itsetuntemuksen ja voimavarojen vahvistuminen sekä itsenäisten, taloudellista selviytymistä tukevien taitojen oppiminen.

Verkkokurssi on toteutettu sähköisellä alustalla. Saat kirjautumislinkin kurssille sähköpostitse. Linkki on voimassa kuukauden ajan. Voit tehdä tehtäviä ja keskustella kurssilla ilman, että muut kurssille osallistuvat näkevät nimesi. Vain kurssin ylläpitäjillä on mahdollisuus seurata kurssille osallistujien vastauksia ja osallistumisanalytiikkaa. Kurssi on maksuton.

Lue lisää verkkokurssista uutisesta.

Kertomuksia rahasta -podcast

Rahat pelissä? -testi

5 + 1 kysymystä rahapelihaittojen hintalapusta

Rahat pelissä? -verkkotestin tavoitteena on vahvistaa rahapelaajan valmiuksia siihen, että hän osaa tehdä taloudellisesti kestäviä päätöksiä pelitilanteissa.

Testin avulla voit pohtia, pysyykö rahapelaaminen oman talouden kestävissä rajoissa. Näet myös, miten muut testin tehneet ovat vastanneet.

Testin kysymykset käsittelevät mm.:

  • rahapeleihin kulutetun rahan määrää
  • velaksi pelaamista
  • rahan arvon hämärtymistä pelitilanteissa

Testin avulla saat tietoa siitä, millaisia taloudellisia riskejä rahapelaamiseen liittyy. Lisäksi testi antaa vinkkejä rahapelikulutuksen hallintaan sekä tietoa auttavista tahoista.

Testi on suunnattu erityisesti riskipelaajille, jotka pelaavat rahapelejä taloustilanteeseensa nähden runsaasti tai kestämättömästi.

Testi perustuu rahapelihaittoja kohdanneiden ihmisten kokemuksiin sekä tutkittuun tietoon. Testi on laadittu Rahat pelissä -hankkeessa.

Aseta pelaamiselle hintalappu. Millaisen hinnan olet valmis maksamaan?

Tee testi

Paina aloita testi. Siirryt testialustalle (riddle.com), jossa pääset siirtymään testissä eteenpäin.